Brandweeroefening in de Partner

Donderdag 12 februari oefende de brandweer in de Partner!

Het script van de oefening vertelde dat een oplettende fietser, op de Batuaweg, had gezien dat er vuur in de Partner was. De brandweer rukte uit en was rond 20:00 uur terplaatse. De vuurhaard was snel gelokaliseerd en geblust. De gewonden (poppen) die men aantrof werden naar buiten gebracht en overgedragen aan de ambulancemedewerkers.

Het was ongeveer toen dat ontdekt werd dat de Dolle Diva’s, een 60-vrouw sterk koor, aan het repeteren was in een ander deel van het gebouw. De dames zijn keurig, en met zijn allen, via de nooduitgang naar buiten gebracht. enmaal buiten mocten ze weer naar binnen om verder te repeteren.

Tegen 21:00 uur ontdekte men dat er, in nog weer een andere zaal, twee mannen TV zaten te kijken. Ook zij zijn ongedeerd geëvacueerd.

De evaluatie van de oefening vond plaats in de Lounchebar. Met koffie of fris werd de hele oefening doorgenomen en vastgesteld wat goed was gegaan en waar nog verbeteringen mogelijk zijn.
Zeker is dat de Partner, mocht er ooit echt iets aan de hand zijn, veiliger van is geworden. Het hele team van de brandweer weet nu immers de weg in ons gebouw!